Askel oikeaan suuntaan

Askel oikeaan suuntaan

“Joskus pienin askel oikeaan suuntaan
osoittautuu suurimmaksi askeleeksi elämässäsi. Sipsuta, jos on pakko, mutta ota se askel.”

Pienetkin asiat merkitsevät. Raamatussa sanotaan, että kaikki lähtee ajatuksista, siitä mitä on sydämessä. Siksi sydäntä on varjeltava yli kaiken varottavan. Sanan mukaan se on myös petollisin kaikista, tuo ihmissydän. Siksi se ei ole myöskään luotettava kompassi. Meidät on sitä vastoin kutsuttu koettelemaan kaikki Jumalan Sanalla, se on todellinen valkeus, jalkojen lamppu, valo polulla. Hänen sanansa. Meitä ohjeistetaan vangitsemaan jokainen ajatus (sydän) kuuliaiseksi Herralle, Jeshualle, joka on Jumalan elävä Sana. Etsimään sitä, mikä miellyttää Jumalaa, mikä on hänen mielensä mukaista, ja ojentautumaan sen mukaan. Kukin meistä voi tehdä päätöksen ottaa askeleita vain omasta puolestaan. Jokaisen on kuljettava oma matka.

Minua on joskus pelottanut antautua kaikkineen Jumalalle, en ole tuntenut häntä. Olen pelännyt, että jos antaudun täysin hänen tahtoonsa se kääntyy minua vastaan (mikä valhe!), pelännyt, että hän laittaa valtavat, “kanootin kokoiset” kengät eteeni ja käskee juosta, kun hädin tuskin kävelen. Mutta tulin huomaamaan, että hän kyllä tietää minkälaista tekoa me olemme, mitkä valmiutemme ovat, millaisia askeleita kykenemme ottamaan, mitä vauhtia etenemään. Ei kävelemään opettelevan taaperonkaan odoteta juoksevan saman tien. Se vaatii aikaa ja harjoitusta. Samoin hengellisissä, me saamme kasvaa, kehittyä, mennä eteenpäin. Mutta jos ne askeleet oikeaan suuntaan jää ottamatta, vaikka se pienikin, joka voi osoittautua lopulta kaikkein suurimmaksi, ratkaisevaksi, ei edistystä tapahdu, matka ei etene vaan pikemminkin taannumme.

Kuuletko hänen äänensä tänä päivänä? Se voi olla se hiljainen hyminä, ei välttämättä se raivoava myrsky. Ei halveksita pienten alkujen päiviä, lähteehän oma elämämmekin liikkeelle, kehittymään valtavan pienestä, ihmissilmälle näkymättömästä, ja kuitenkin siinä on jo kaikki valmiina, odottaen, että saa ajallaan kasvaa ja kehittyä täyteen mittaansa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *