Halloween

Halloween

Suosittelen katsomaan tämän videon. Siinä on halloweenin historialliset juuret kattavasti kerrottuna. Mistä pukeutuminen asuihin, karkki&kepponen ym tavat on peräisin. Ja voiko “kristillistä” halloweenia ollakaan, sellaista joka olisi Herralle mieleen tai onko sillä edes väliä mitä hän ajattelee?

Jos haluaa palvella taivaan ja maan luojaa, Aabrahamin, Iisakin ja Jaakobin Jumalaa, Y’shuan (Jeesuksen) Isää, niin onko sillä väliä mitä asiat merkitsevät hänelle vai ainoastaan sillä mitä ne merkitsevät meille, ihmisille itselleen? Israelilaiset tekivät erämaassa kultaisen vasikan juhliakseen YHVH:a, Israelin Jumalaa, pitääkseen juhlaa HERRAN kunniaksi. Sitä se merkitsi heille, ei epäjumalanpalvontaa. He halusivat iloita ja juhlia Jumalaa, joka vapautti heidät Egyptin orjuudesta. Mutta HERRA ajatteli asiasta eri tavalla, ja seuraukset olivat sen mukaiset. (2.Moos.32)

Sillä mitä hän ajatteli asiasta oli enemmän väliä kuin ihmisten omilla tuntemuksilla tai ajatuksilla. Sanakin sanoo, että ihmissydän on petollisin kaikista.

“Sydän on petollisempi kaikkea muuta
ja parantumattoman paha.
Kuka sen tuntee? Minä, HERRA,
tutkin sydämet ja koettelen sisimmän
antaakseni jokaiselle palkan
hänen vaelluksensa mukaan,
hänen tekojensa hedelmän mukaan.”
Jeremia 17:9‭-‬10

“Tutki minua, Jumala, ja tunne sydämeni,
koettele minua ja tunne ajatukseni,
ja jos näet tieni johtavan vaivaan,
ohjaa minut iankaikkiselle tielle.”
Psalmit 139:23‭-‬24

HERRA on vanhurskas ja oikeamielinen, totuudellinen. Ja HERRA sanoo, ettei hän muutu. Olkoon meillä, jotka häneen uskomme ja toivomme laitamme, palava halu etsiä ja löytää hänet sellaisena kuin hän todella on.

“Mutta minä katson sen puoleen,
joka on nöyrä,
jolla on särkynyt henki ja arka tunto
minun sanani edessä.”
Jesaja 66:2

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *